Wil je meer weten over God en Jezus, of Hem persoonlijk in je leven ervaren?

Zit je nog met (heel veel) vragen en wil je graag antwoorden?

Heb je fysieke of mentale genezing nodig?

 

Dat kan!

 

Via deze pagina kun je contact opnemen met christenen bij jou in de buurt. We zullen deze pagina regelmatig updaten met vrienden die hun persoonlijke verhaal delen. Voel je vrij om contact op te nemen met iemand uit je buurt, of iemand wiens verhaal jou persoonlijk raakt. In God Zijn wij, Christenen, één grote familie! Dus voel je thuis, en neem contact op!

De redelijke wetenschapper...

Ik ben opgegroeid met het Christelijk geloof, maar iedereen onderzoekt zijn fundamenten op tienerleeftijd. In mijn hart heb ik God altijd als waarheid ervaren. De historische authenticiteit van het Nieuwe Testament hebben mij een overtuigend beeld verschaft van Jezus als Zoon van God. Tijdens mijn universitaire studie burgerlijk ingenieur volgde ik een serie lezingen over "Big History" ( i.e. big-bang-evolutie-oorsprong). Ik heb veel speculatie voorbij zien komen, geen bewijs, maar ik ben voor mezelf wel nagegaan of Genesis een betrouwbaar verslag is, en dat bleek zeer het geval!
Ik zou niet kunnen geloven in iets waarvan bewezen zou zijn dat het NIET WAAR kan zijn. Dit zou in strijd zijn met iedere vorm van logica. Ik ben ervan overtuigd dat alleen in het Christendom dit conflict tussen logica en geloof NIET bestaat, en dat dus ook atheïsme tekort schiet. De schepping toont het bestaan van God, Genesis beschrijft hoe onze wereld tot stand kwam in de eerste paar duizend jaar, en Jezus heeft ons de Vader doen kennen. (Joh 1:18)
Als jouw vraag is: Kun je wetenschapper zijn EN geloven in God? Dan is mijn vraag aan jou: Kun jij ECHT wetenschapper zijn EN NIET geloven in God? Onderzoek eens hoe oprecht je zelf openstaat voor verklaringen voor onze wereld. Sluit jij Gods bestaan per definitie uit? Hoe onstaan materie en energie uit niets? Hoe ontstaat super-complex DNA-coderend leven uit eenvoudige moleculen? Hoe kan pijn uit een mensenlichaam verdwijnen wanneer ik de Naam van Jezus gebruik? Luister eens kritisch naar hen die beweren atheïst te zijn, dan concludeer je net als mij, dat hun "wetenschap" eigenlijk "trotse, intellectuele zelfmoord" is.

"Bewerende wijs te zijn, zijn zij dwaas geworden..." (Romeinen 1:22)

ir. Jonathan Baake

jonathanbaake@gmail.com

Whatsapp: +32 498 919427

Wekelijkse ontmoetingsavond:
meestal vrijdagavond 19u te Bonheiden 

Genezen voor God!

Toen ik 27 jaar oud was werd ik door de artsen geconfronteerd met een agressieve tumor die mij binnen 2 maanden mijn leven zou gaan kosten. Dat is nu meer dan 30 jaar geleden! Mijn vrouw Inger en ik hebben, door ons vertrouwen in God te stellen, en ons niet neer te leggen bij het bericht van de doktoren, God een groot wonder zien doen in mijn lichaam.
Sindsdien zijn wij niet meer te stoppen, en delen overal waar we komen de boodschap van onze Hemelse Vader, die ons zo enorm liefheeft en zo goed voor ons allemaal wil zorgen. We hebben de afgelopen 30 jaar ook velen mogen zien genezen, van terminale ziekten, gebroken ledematen maar ook diepe emotionele wonden en problemen. God kent ons allen persoonlijk, en Hij weet als Vader precies wat we nodig hebben.
Wij zijn samen met twee artsen, Ann en Nadine, voorgangers bij Gods Ambassade, een kerk nabij Mechelen die deze genezende boodschap van Vaders liefde centraal zet.
Veel zegen!

“De dief komt slechts om te roven, te slachten en te verdelgen, maar Ik (Jezus) ben gekomen, om hen leven te geven, en dat in overvloed.” (Johannes 10:10)

Als een jong veulen

Is er een uitweg in de wereld van vandaag die wel op zijn kop lijkt te staan? Ja, heel zeker!

Ik begrijp de zorg van zo vele ouders deze dagen. Ik ben een moeder en grootmoeder en zoals elke moeder en grootmoeder vecht ik voor m’ n kinderen en eens te meer voor m’ n kleinkinderen. Ik vecht voor hun toekomst. Is er dan nog toekomst? Ja! 

Ik vecht al biddend voor een wereld waar God zelf mag heersen. Mensen zijn het hoogtepunt van Gods schepping. Hij noemt ze Zijn kinderen. Ze zijn zo bijzonder gemaakt en toegerust. Maar ze blijven er maar van overtuigd het zonder Hem te kunnen. Ooit heb ik zo gedacht, ja tot mijn schade en schande. 

Ooit als jonge moeder vocht ik om te overleven in een wereld die ik niet meer aankon en ik vocht en bleef vechten omdat ik jonge kinderen had en die hadden mij nodig. De kinderen waren zo gemakkelijk ziek. We zochten heil in: gezond en natuurlijk leven, homeopatie, esoterie, horoscopie, antroposofie…enz. Maar toen raakten alle opties en alle kracht opgebruikt en ik geraakte in een diepe depressie.Tenslotte, ten einde raad, riep ik vanuit het diepst van mijn hart om hulp: “Ik kan het niet meer.”  Als je dan die hand wordt gereikt, die ene hand waarvan je diep vanbinnen weet, deze is het die ik nog wil vastgrijpen maar geen ander dan deze, dan is de redding nabij. De enige naam die ik daarvoor moest uitspreken was “JEZUS”. Ik riep:  “JEZUS HELP”. Je beseft het niet voor je jezelf aan Hem overgeeft, maar plots is er maar één overtuiging: dit is ware Liefde. Hij redde Mij als jonge moeder. Ik werd gereinigd, geheiligd, compleet vernieuwd en alle hoop keerde terug in mijn leven en dat van mijn gezin. Er volgde veel bevrijding en genezing. Ik leerde God kennen als mijn Hemelse Papa en Hij is mijn enige houvast. Zijn hand reikt naar ieder van Zijn kinderen, Hij wacht geduldig tot jij zelf kiest om ze te grijpen. Hij wacht geduldig op een wereld die er een knoeiboel van maakt.

Voelt een zestiger zich werkelijk zestig als het sprankelt in je lijf en leden van het Leven dat dagelijks in je uitgegoten wordt?  Neen, onmogelijk!  Zo voelt een zestiger zich een jong veulen. Jezus zelf leeft in mij.  Het leven met Hem is één groot avontuur. Hij laat me nog steeds nieuwe talenten zien. Ik gebruik ze om van Zijn Liefde te vertellen in de wereld. Ik gebruik ze niet voor mezelf. Wat een vrijheid en vrede. Geef je leven over aan Hem en je word de nieuwe hoop van de wereld.

Maar wie de Here verwachten putten nieuwe kracht; Zij varen op met vleugelen als arenden;
Zij lopen, maar worden niet moede; Zij wandelen, maar worden niet mat. (Jesaja 40:31)

Danny Vermeersch

danielle.vermeersch@telenet.be

Tel: 032900513

Peter & Laura Parthoens

peter.parthoens@gmail.com

'Jan Ruusbroec' - Brusselse profetische school (www.bsvhp.org)

Een echte vriend!

Ik ben opgegroeid met het Christelijk geloof. Dit was een "tweedehands-geloof" van wat mijn ouders en de kerk mij vertelden dat ik moest geloven, waarin men mij vertelde wat God zoal gedaan heeft of doet (Schepping, Bijbelverhalen, getuigenissen van mensen) of wat God ons opdraagt om te doen (de 10 geboden, zaligsprekingen, ...), maar nooit werkelijk over wie God Zelf is. Dit werd op de proef gesteld als tiener op middelbare school door pesterijen van leerlingen en zelfs leerkrachten, waardoor ik voortdurend lijdde onder hevige angsten en gevoelens van minderwaardigheid. Tot op de dag dat ik het uitschreeuwde naar Jezus of Hij werkelijk hier en nu bij mij was zoals mij steeds werd verteld en Hij mij dit dan ook kon doen ervaren…!Vanaf dat moment werd Jezus (eindelijk) een realiteit in mijn dagelijkse leven. Ik zocht Hem in gebed en doorheen christelijke muziek en ik ervoer meermaals een overweldigende vrede en vreugde in mijn hart. Dit waren zo'n bijzondere ervaringen van overwinning na al die jaren van angst en onzekerheid! Over de jaren veranderde mijn houding en denken van een erg verlegen en onzekere jongen naar een jongeman die bewust werd van zijn talenten en mogelijkheden die God me gegeven had om anderen tot bemoediging te zijn! Ik vond hoop voor de toekomst en omarmde mijn persoonlijkheid en kreeg mezelf lief!

Jezus leeft en wil een vriendschapsrelatie met jou en mij! Hij ís liefde en spreekt mij dagelijks; zo wonderlijk! Dit is ook voor jou vandaag mogelijk! Vandaag help ik mensen om Gods stem voor zichzelf te verstaan, zodat ze mogen worden en uitleven wie God zegt dat ze zijn, en help ze hun levensbestemming te ontdekken. Als je hier meer over wilt weten of ervaren, neem dan contact met mij op via onderstaande email. Tot hoors of ziens,

Alles ten goede gebruiken

Vechtscheiding, mishandeling, seksueel misbruik, pesterijen en zelfmoordpogingen,
Dit zijn één voor één gebeurtenissen uit mijn leven.
Van een zware jeugd kan ik helaas meespreken. Maar het gekke eraan is dat het juist deze zaken zijn die mij God hebben leren kennen.
O wat ben ik kwaad geweest op God, Lang gaf ik hem de schuld van al deze zaken.
Tot ik op een dag leerde wie hij echt is. En Hij mij liet zien waar hij stond tijdens deze gebeurtenissen. Het ervaren wie Jezus Christus, God, en de Heilige Geest effectief zijn als persoon liet mij de beste beslissing maken van mijn leven. “Hem volgen in alles wat ik doe.”
Ik ben afgestudeerd als acteur en theatermaker. Ik geloof dat God mij deze gaven gaf voor te gebruiken als doel zijn koninkrijk groter te maken. En dat is waar ik nu voltijds mee bezig ben.
Van de tragische gebeurtenissen uit mijn jeugd is iets moois gegroeid. Want het zijn deze ervaringen die ik gebruik in het maken en spelen van theater.
Wil je graag een leuke spontane babbel (diep of minder diepe gesprekken)
Neem dan gerust contact met me op, en dan ga ik met plezier samen iets drinken.
Arnaud.

“Wij weten nu, dat (God) alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepen zijn.” Romeinen 8:28.
(Ook jij bent geroepen ;) )

Arnaud

baldarny@hotmail.com

0497.692.666
Gent

Thomas-Bean & Kelsey Fourie

thomasbeanf@gmail.com

Tel. 0476/07.96.63

Tienen

Zet je mee aan tafel…

Thomas komt origineel van Zuid-Afrika en ik (Kelsey) ben van België. In ons huwelijk hebben we al veel leuke momenten gehad met het feit dat desondanks onze culturen zo dicht bij elkaar liggen, wij zo anders zijn. Zo hebben wij dezelfde gerechten maar gebruiken we andere kruiden, dezelfde woorden maar een andere uitspraak, dezelfde klok maar een andere interpretatie van het woord ‘nu’, enz.
Wat we echter met elkaar delen, is het verlangen om een verschil te maken in deze wereld. Het klinkt misschien cliché, maar wij geloven dat we dit het beste doen door elkaar onvoorwaardelijk lief te hebben. Persoonlijk is het grootste voorbeeld dat wij hierin ooit gezien hebben (of ooit zullen zien) de zelfopofferende liefde van Jezus.

Telkens wanneer wij naar het leven van Jezus kijken, zien we dat hij tijd nam voor de mensen rondom Hem. Hij vond het heerlijk om met hen aan tafel te zitten, tijd te spenderen, en hun te leren kennen. Voor Jezus maakte het niet uit welke achtergrond deze persoon had. Kinderen, vrienden, onbekenden, sceptisch, zondaars, enz. met ieder van hen ging Hij een gesprek aan.
Op diezelfde manier houden Thomas en ik ervan om mensen te leren kennen, om ongeacht hun achtergrond met hen aan de tafel te zitten, tijd te spenderen en God’s liefde delen. Net zoals toen, geloven wij dat God vandaag de dag nog steeds een persoonlijke relatie met ons wil hebben.

Dus ongeacht wie je bent, je Jezus al kent of nog veel vragen hebt, wij willen jou heel graag leren kennen en samen met jou ontdekken wat God tegen jou wil zeggen.

Jouw verhaal hier?

Laat ons weten welke avonturen jij met God hebt beleefd!

stuur een mailtje met foto en contact-info naar
jonathanbaake@gmail.com