Iedereen wil gelukkig zijn..... en dat KAN!
Maar weten we HOE dat moet? "gelukkig zijn"
En mag MIJN geluk ten koste gaan van..... jou?
.....of de planeet?
.....of ten koste van iedereen?
.....of zelfs ten koste van MIJN EIGEN toekomst?!?

 

"Want wat baat het een mens de gehele wereld te winnen en aan zijn ziel schade te lijden?
En wat zou een mens kunnen geven in ruil voor zijn leven?"

Jezus Christus (Markus 8:36-37)

Tolerantie

Voor we erin duiken, moeten we even praten over tolerantie. Onze maatschappij is vrij uitgesproken over de vrijheid om onze geaardheid e.d. te bespreken. Tolerantie, andere meningen aanvaarden is hierbij het toverwoord. Als jij, net als mij, ook hecht aan tolerantie en het belang van vrije meningsuiting, leg ik je graag eens een belangrijke nuance uit:

 

Zoals het woord tolerantie tegenwoordig gebruikt wordt, leidt het tot een zeer intolerante situatie. In essentie is tolerantie namelijk het toestaan dat mensen met een andere mening worden gerespecteerd. Dit betekent NIET automatisch dat hun standpunt zelf ook als juist wordt aanvaard. een kleine illustratie:

Als bijvoorbeeld mijn buurman alle buitenlanders het land uit wil hebben, ben ik het niet met hem eens, maar ik respecteer hem als persoon nog wel. 

Als mijn buurman vervolgens eist dat ik samen met hem ga betogen tegen buitenlanders of me anders publiekelijk uitmaakt als intolerant (ten opzichte van van zijn standpunt) is er iets mis. In feite is zijn gedrag, dat mijn afwijkende mening niet respecteert, intolerant.

 

In onze maatschappij wordt iedereen die PRO-LGBTQ... is bestempeld als tolerant. Maar wanneer ik oog en oog met deze mensen verklaar dat ik er anders over denk, dan beginnen deze "tolerante" mensen mij te intimideren of zelfs te bedreigen. Dit is geen echte tolerantie.

Het nastreven van persoonlijk geluk

De "Pursuit of happiness" (nastreven van geluk) zit er bij ons westerlingen goed in. God verlangt ernaar om mensen vrijheid te geven. Daarom gaf hij Adam en Eva, de eerste mensen, een vrije wil. Ze mochten dus kiezen. Dit was noodzakelijk, omdat liefde lijnrecht tegenover dwang staat, en God graag zag dat de mens Hem uit vrije wil zou liefhebben. Uit vrije keuze...

Maar een keuze heeft ook ALTIJD consequenties. God kan ver vooruit kijken, en leert ons in de Bijbel welke keuzes verstandiger zijn op de lange termijn, vaak veel beter dan wij dat zelf zien. Ik houd bijvoorbeeld van snoep, maar wanneer ik continu snoep, wordt ik dik, ziek en sterf ik jong. Bovendien ontregelt het mijn metabolisme en hersenactiviteit, waardoor ik mij zelfs op korte termijn niet beter voel maar slechter (waardoor ik weer denk dat ik nog een snoepje nodig zou hebben...). In veel opzichten spreekt Romeinen 6 ook zo over het web dat zonde rond ons spint:

 

Toen jullie nog slaven van het kwaad waren, waren jullie schuldig.
Jullie deden toen dingen waarover jullie je nu schamen. En wat was het gevolg van die dingen?
Uiteindelijk de dood! ...
Het kwaad brengt altijd de dood: het is je loon voor wat je hebt gedaan.
Maar de liefdevolle goedheid van God geeft een geschenk: het eeuwige leven, door onze Heer Jezus Christus.

Romeinen 6:20,21,23

De Waarheid

Toen Jezus zei "U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u VRIJ maken", maakte Hij het hart van God duidelijk aan ons. Het probleem van ons als mensen is dat we de waarheid vaak niet WILLEN horen. Dat is omdat we vaak niet eens snappen wat "echt vrij zijn" is.

Een drugsverslaafde zal zeggen dat ze vrij is, maar in feite is ze een slaaf van haar spuit en die maakt haar leven kapot.

Een vrouwenverslinder zal zeggen dat hij vrij is en doet waar hij van geniet, maar is in feite een slaaf van zijn hormonale driften, en maakt daarmee de levens van veel mensen kapot (gekwetste vrouwen, alleenstaande moeders, kinderen zonder vaders, etc....).

En zo is, in feite, een LGBTQ'er op zoek naar zijn/haar identiteit op de verkeerde plek, hopend dat ze zich begrepen en aanvaard  zullen voelen, en maken ze in het proces zichzelf en anderen (die hen hierin volgen) kapot.

Aangeboren?

Er zijn veel onwaarheden die in de media worden verkondigd over LGBTQ'ers. Ze zouden zo geboren zijn en genetisch zo bepaald zijn. Hier is wetenschappelijk geen betrouwbaar bewijs van te vinden. Veel, VEEL vaker is er een duidelijke correlatie tussen een zeer gebroken gezins-situatie (seksueel misbruik?!), afwijzing van ouders (vaak de vader, hetzij streng of afwezig) of pestende klasgenoten, waardoor mensen opgroeien, WANHOPIG op zoek naar bevestiging. (En in een oversekste maatschappij als het Westen, tel je niet mee zonder seksualiteit, toch? Dus zoeken we vooral ook seksuele bevestiging.)

Als mensen God, hun ECHTE Vader in de hemel, dan tegenkomen valt alles op hun plaats en krijgen ze vrede, ook met wie ze zelf zijn. Maar als iemand hun wijsmaakt dat ze op hetzelfde geslacht vallen, of in het verkeerde lichaam zijn geboren, starten ze aan een lange, pijnlijke zoektocht waar ze op het einde zeer bedrogen uitkomen. De waarheid is dat God beter weet hoe we in elkaar zitten dan wijzelf, en dat als we het niet weten, we beter in zijn Woord, de Bijbel, waarheid kunnen zoeken, dan ergens anders.

Ook wanneer mensen beweren dat het gewoon een andere "normale" levensstijl is, blijkt dat niet waar te zijn. Mishandeling, wisselende contacten en geslachtsziekten komen allemaal statistisch veel vaker voor bij LGB'ers vergeleken bij hetero's, om nog maar te zwijgen over kankers door hormoongebruik en zelfmoord. Ook het aantal seksuele partners op een leven, dat soms in de honderden/duizenden loopt, is werkelijk niet normaal, en het MAAKT NIET GELUKKIG!

GELUKKIG.... is er het evangelie

Het evangelie (letterlijk Grieks voor "supergoed nieuws") is een boodschap van waarheid en hoop. Er is altijd hoop, ook voor jou! Ongeacht je situatie! De waarheid is dat je niet zo anders bent als de rest van de wereld. Volgens de Bijbel heeft IEDEREEN gezondigd, en verdient niemand dus Gods liefde. Maar God heeft Jezus gestuurd naar de wereld, zijn eniggeboren, perfecte Zoon. Jezus heeft al ons falen en onze tekortkomingen op zich genomen, en droeg Gods rechtvaardige straf voor onze zonden, door te sterven aan het kruis (de straf die wij eigenlijk verdienden). Zodat wij volledige vrijstelling van God konden krijgen, en in plaats van misdadigers en faalhazen, Gods kinderen mogen worden. Door Jezus' offer te aanvaarden, komt er een diepe vrede in jouw hart, en Jezus wil jouw hart, jouw gedachten en ook jouw lichaam helemaal genezen. Er is hoop, maar niet in onszelf. En er is waarheid, maar niet altijd die "van ons". Leer meer over Jezus op andere pagina's van deze website, en neem zeker contact op met Christenen uit jouw buurt!

Meer weten?

De Engelse video links toont wat Jezus voor anderen heeft gedaan, die niet wisten wie ze waren. Zij zijn nu gelukkig en vrij!

 

De Engelse documentaire rechts is een aanrader voor wie zich afvraagt of LGBTQ "normaal" is.
Hij is helaas niet gratis beschikbaar, fragmenten wel.

De Engelse documentaire links laat jongeren aan het woord die niet langer "trans" willen zijn. Ze voelen zich verraden en misleid door dokters en psychologen, en worstelen met de grote schade die ze hun lichaam hebben aangedaan.

 

Maar, er is altijd hoop op herstel, in Jezus!